Wie zijn wij

Kanovereniging Phoenix is opgericht in 1983 en is nu gevestigd in Den Helder.

Wil je kennis maken met het kanovaren kom dan eens naar onze clubavond op donderdag vanaf 19.00 uur tussen begin april en eind september (wel graag van te voren even bellen of mailen) Je vindt ons in sport en recreatiepark Quelderduyn, Schootenweg 2b, Den Helder

Er zijn een paar eisen waar je aan moet voldoen om mee te kunnen peddelen: je moet kunnen zwemmen (het is tenslotte een watersport en als je omgaat is het belangrijk dat je het hoofd boven water kunt houden en de wal kunt bereiken) en minimaal 10 jaar zijn. 

Wat is kanovaren?

Sommige mensen denken dat kanovaren alleen is weggelegd voor avonturiers of individualisten. De werkelijkheid is echter, zoals velen al hebben ondervonden, dat het kanovaren beoefend kan worden door jong en oud.

Weinig is nodig om te kunnen kanovaren en de meesten hebben al snel de kano onder controle. Het eerste jaar hoef je niet direct zelf een kano te kopen. Je mag verschillende types kano’s van de vereniging uitproberen, maar wel uitsluitend op clubavonden of bij andere clubactiviteiten zoals bij voorbeeld een georganiseerde tocht op zaterdag of zondag.

Voor de één is kanovaren een sport, voor de ander een vrijetijdsbesteding.

Kanoën kan enerverend zijn bij het wildwatervaren; avontuurlijk bij het op zee varen; bruisend bij het brandingvaren en rustgevend bij het recreatieve vlakwatervaren. 

In alle gevallen is het kanovaren spetterend sportief en milieuvriendelijk. In een zelf te bepalen tempo en een ontspannen sfeer glijd je over het wateroppervlak, genietend van wat de natuur te bieden heeft.

Kano locatie Den Helder

Den Helder, Julianadorp en omgeving bieden uitstekende mogelijkheden om dicht bij huis onbekommerd te genieten en met de verschillende kanoroutes zijn er genoeg tochten mogelijk.

Ook net buiten Den Helder zijn er mogelijkheden genoeg om met KV Phoenix op ontdekkingsreis te gaan. Denk aan een tocht over het Amstelmeer, door de polders of door Alkmaar en Bergen.

Maar ook verder in het land zijn er plekken in overvloed waar je heerlijk kunt kanovaren en van de natuur genieten. Wat te denken van een kanotocht over de Friese meren, door de Weerribben of de Biesbosch.

Al onze activiteiten vinden in principe plaats op of vanuit het verenigingscomplex in Quelderduyn. Daar staat ook ons clubgebouw met een gezellige kantine, kleedkamers en toiletten. 

Het terrein is voorzien van een goed toegankelijke aanlandingsplaats en een ruime kanoberging.

Lidmaatschap

De kosten per jaar van het lidmaatschap en de stalling van kano’s zijn:

€ 97,50 per verenigingsjaar voor een volwassene,

€ 81,50 voor een tweede volwassen gezinslid, 

€ 75,00 voor jeugd jonger dan 18 jaar (peildatum 1 januari van elk jaar),

 € 20,50 kanostalling voor een kano smaller dan 65cm,€ 27,50 kanostalling voor een kano breder dan 65cm en Canadese kano’s.

Gaat het lidmaatschap in na 1 juli dan geldt voor het eerste jaar een contributie van respectievelijk € 48,75,  € 40,75, € 37,50

Kanohuur

In het eerste jaar van het lidmaatschap mag je op de clubavonden en bij andere officiële clubactiviteiten gratis gebruik maken van de clubkano’s van de kanovereniging.

Als je na een jaar nog geen kano hebt, dan kun je onder bepaalde voorwaarden een kano huren voor maximaal 1 jaar.

De huurprijs voor een kano is € 45,00 per jaar.